Når et barn holder fødselsdag

Fødselsdagsdage er helt særlige dage i Egernbo.
Flaget sættes ud foran døren og der hænger et Tillykke skilt på barnets plads.
Denne dag er det barnet det ”står forrest” ved fødselsdagsaktiviteterne og får øvet sig i at være midtpunkt, skulle vælge ud fra eget ønske og på vegne af de andre børn. 
Denne dag er det fødselsdagsbarnet der er i centrum til morgensang. Barnet vælger sange, får fødselsdagkappe på og er den, der tæller børnene.

Fødselsdagseventyr
Fødselsdagseventyret handler om barnets liv, fra det er i sine himmelsklæder og til netop nu på fødselsdagen. Der tændes et lys for barnet, for hvert år barnet er fyldt i fortællingen om dets eget liv..
Barnet får sit fødselsdagslys som også er et tryllelys, som tændes og barnets navn skrives med fødselsdagsrøgen.
Barnet får en gave fra børnehaven, som er bestemt ud fra det fyldte år. Gaven er pakket i silkepapir og barnet går en runde og viser gaven for alle sine venner. De har også en gave til barnet. Denne dags morgentegninger er samlet i en lille bog og gemt til barnet under 3,4,5 eller 6 silketørklæder, alt efter hvor mange år barnet fylder.

Fejring
Barnet har valgt en kop fra fødselsdagshylden, som sammen med den lille kande, flaget, vasen med friske blomster og fødselsdagstoget med tændte lys, står på barnets plads, når alle kommer ud fra eventyr.
Efter frokost deler barnet det medbragte ud og vi nyder i fællesskab synet, duften og smagen.

Når man er ny i Egernbo

Når man bliver 3 år holder vi en lille fødselsdag, som er tilpasset barnet.