Når et barn holder fødselsdag

Fødselsdagsdage er helt særlige dage, hvor fejringen spredes ud over hele dagen.
Flaget sættes ud foran døren og der hænger et Tillykke skilt på barnets plads.
Denne dag er det barnet det ”står forrest” ved fødselsdagsaktiviteterne og får øvet sig i at være midtpunkt, skulle vælge ud fra eget ønske og på vegne af de andre børn. 
Morgensang 
Denne dag er det fødselsdagsbarnet der er i centrum til morgensang. Barnet vælger 3 sange, får fødselsdagkappe på og er den, der tæller børnene.
Når vi har sunget, sættes alle børnene i ”bussen” og synger ”Hjulene på bussen..”
Fødselsdagsbarnet er chauffør, sidder forrest, ringer med klokken ved stoppestederne og er den, der sender børnene ud til frugt.

Frokost 
Denne dag spiser vi mad før eventyr. 
Efter ”Tak for mad” sangen, synger vi
”For når Paloma” lille, holder fødselsdags gilde, så skal….”
Her er det fødselsdagsbarnet der bestemmer i hvilken rækkefølge børnene synges op i fødselsdags-toget og alle kører i ”Bumletoget” ind i eventyrrummet, som er pyntet op til fødselsdagseventyr.
 
Fødselsdagseventyr
Fødselsdagseventyret handler om barnet liv, fra det er i sine himmelsklæder og til netop nu på fødselsdagen. Der tændes et lys for barnet, for hvert år barnet er fyldt i fortællingen om dets eget liv..
Vi synger:
- ”I dag er det…”
- ”Ønsker på din fødselsdag…”
"Instrument-sangen"
"Happy birthday"
”Ved I hvad det er i dag…”
- Gerne sange på andre sprog
Barnet får sit fødselsdagslys som også er et tryllelys, som tændes og barnets navn skrives med fødselsdagsrøgen.
Barnet får en gave fra børnehaven, som er bestemt ud fra det fyldte år. Gaven er pakket i silkepapir og barnet går en runde og viser gaven for alle sine venner. De har også en gave til barnet. Denne dags morgentegninger er samlet i en lille bog og gemt til barnet under 3,4,5 eller 6 silketørklæder, alt efter hvor mange år barnet fylder. Den voksne holder bogen op og alle børn fortæller fødselsdagsbarnet, hvad de har tegnet til ham eller hende.

Fejring
Barnet har valgt en kop fra fødselsdagshylden, som sammen med den lille kande, flaget, vasen med friske blomster og fødselsdagstoget med tændte lys, står på barnets plads, når alle kommer ud fra eventyr.
Efter eventyr deler barnet det medbragte ud og vi nyder i fællesskab synet, duften og smagen.

Når man er ny i Egernbo

Når man bliver 3 år holder vi en lille fødselsdag, som er tilpasset barnet.