Et år i Egernbo

Vinteren er den indåndende og indadvendte periode på året, hvor sommeren er den udåndende og udadvendte periode.

Januar

I januar holder vi Hellig 3 konger fest.

En fest for børnene som bygger videre på vores julespil.

Februar

Fastelavnsfest.

Hvert år holder vi en fastelavnsfest med et bestemt tema. Det kan være fest i skoven, under vandet, på slottet eller en cirkusfest.

Marts

Her starter vores forårssysler.

April

Påskefest.

Påskefesten er en børnefest som holdes fredag inden Påskeferien. Dog starter vi allerede 14 dage forinden, hvor vi arbejder med stemningen,  forventningens glæde via vores aktiviteter, sange, lege og diverse forberedelser.

22. april er det Jordens dag. En international dag, hvor der verden over er forskellige aktiviteter som sætter fokus på verdens miljøproblemer.

I Egernbo fejrer vi Jordens dag ved at plante nye blomster i vores have. Alle børn medbringer en blomst, plante eller andet som kan pryde i vores have sommeren over.

Maj

Pinsefest

Er en fest for børnene, hvor vi fejrer lyset, letheden og vingernes tegn. Her er den hvide farve i centrum.

Juni

Sommerfest

Her inviterer vi børn, forældre, bedsteforældre og tidligere børn til en hyggelig eftermiddag i børnehaven, hvor vi ønsker hinanden en glædelig sommer.

Juli

Ferietid

August

Bondegårdstur

Vi starter op efter ferien med et besøg på en bondegård, hvor vi byder høsttiden velkommen. Vi høster på gammeldagsvis og klapper dyr hvis det er muligt.

Høstfest

Efter høstturen bruger vi tiden på at tærske og male vores hjemmebragte kort til mel.

September

Sct Michaels fest

En fest der falder lige midt mellem sommer- og vintersolhverv - altså midt mellem lyset og mørket. Selve festen holdes i børnehavetiden. I tiden op til festen arbejder vi med "at være modige", vi snitter sværd og kæmper mod de drager som "driller" os; "drilledragen", "bandedragen", "vil ikke høre dragen", "brokkedragen".... alle de udfordringer vi som børn og voksne møder i vores hverdag. Til festen bliver vi alle kåret til riddere og går vi gennem modbanen som er bygget i haven.

Oktober

Efterårssysler og kastanjeleg.

November

Lanternefest

Vi inviterer alle forældre og søskende til marionetteater og lanterneoptog i grusgraven. Nu er dagene blevet kortere og lyset er ved at forlade os, tænder vi vores eget lille lys, både i det indre og det ydre.

December

Nisseuge. Nisse Gorm flytter ind og vi nisser med alt hvad der nisse kan.

Egern og fuglefest. En fest i børnehavetiden, hvor alle børn medbringer lidt spiselidt til vores fugle og egern i haven.

Julefest med krybbespil. En hyggeeftermiddag med forældre og søskende, hvor børnene opfører krybbespillet og vi ønsker hinanden en glædelig jul og et lykkebringende nytår.